Chińska zupa
Szybko, prosto i po azjatycku! Zupa chińska z makaronem instant House of Asia to ekspresowe danie pełne smaku. Świeże dodatki, aromatyczny bulion i gotowy w mgnieniu oka makaron – oto przepis na sukces!
Liczba porcji: 4
Czas: 15 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 6 – 7 Grzybów Shiitake suszonych lub w zalewie House of Asia
- 1/2 łyżeczki Przyprawy kuchni chińskiej House of Asia
- ½ opakowanie Makaronu instant House of Asia
- 3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 2-3 ząbki czosnku drobno pokrojone
- 2 szalotki drobno pokrojone
- 2 jaja
- 2-3 pomidorki koktajlowe
- 1 pęczek zielonej dymki
- 2-3 łyżki świeżej kolendry
- 1l delikatnego bulionu drobiowego
- Pieprz czarny do smaku
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania
- Suszone grzyby zalej wodą i doprowadź do wrzenia, gotuj około 15 minut, gdy zmiękną pokrój w paski. Grzyby w zalewie po prostu pokrój – nie wymagają gotowania.
- Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na oleju podsmaż szalotkę z czosnkiem, dodaj pomidory i grzyby, smaż 5 minut. Dopraw przyprawą chińską, wlej bulion drobiowy i zagotuj, dopraw sosem sojowym.
- Przed podaniem dodaj do zupy rozmącone jajka i zagotuj.
- Zupę podawaj w miskach z makaronem, posyp dymką i kolendrą.
TIP: Możesz użyć dowolnego makaronu marki House of Asia