Sałatka z fasoli edemame
Idealne połączenie chrupiącej fasoli edamame, soczystego ogórka i aromatycznych ziół. Całość wykończona lekkim, pikantnym dressingiem z octu z yuzu, oleju sezamowego i pasty chili. Dzięki produktom House of Asia przygotujesz tę sałatkę w 10 minut – doskonały dodatek do obiadu lub lekka przekąska!
Liczba porcji: 4
Czas: 10 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 400 g Fasoli edamame House of Asia
- 2 średnie ogórki, pokrojone w kostkę
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 garść posiekanej świeżej kolendry
- 1 łyżka posiekanej mięty
Sos:
- 4 łyżki Octu z yuzu House of Asia
- 1/2 łyżki Pasty z chili House of Asia
- 2 łyżeczki Oleju sezamowego House of Asia
- 1 ząbek czosnku drobno posiekany
Sposób przygotowania
- Fasole edamame odsącz z zalewy i przepłucz pod bieżącą wodą. Wymieszaj z ogórkiem, szczypiorkiem, kolendrą oraz miętą.
- Przygotuj sos mieszające ze sobą wszystkie jego składniki.
- Polej sałatkę dressingiem i dokładnie wymieszaj.