Pasta Korma Curry łagodna 50 g
Pasta Korma Curry to kremowa, łagodna odmiana curry w indyjskim stylu. W jej składzie znajdziemy same naturalne składniki – cebulę, pastę pomidorową, czosnek, imbir, aromatyczne przyprawy i orzechy nerkowca, które są źródłem białka, witamin oraz składników mineralnych, co więcej nadają paście bardziej pełnego i aksamitnego smaku. Pasta nie zawiera oleju palmowego i konserwantów. Jest odpowiednia dla wegan i wegetarian nie zawiera też glutenu. Pasta może być też składnikiem marynat lub dipów i komponuje się wyśmienicie zarówno z mięsem jak i warzywami. Doskonale pasuje też do ryżu.
SKŁADNIKI
Cebula, woda, pasta pomidorowa, ORZECHY NERKOWCA 10 %, olej słonecznikowy, czosnek, cukier, nasiona kolendry mielone, imbir, sól, skrobia kukurydziana, kurkuma mielona 1,5 %, liście kolendry, przyprawy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość energetyczna 720 kJ / 172 kcal
Tłuszcz 8.80 g
KTN 1.70 g
Węglowodany 18.00 g
w tym Cukry 11.00 g
Białko 3.50 g
Błonnik 3.60 g
Sól 1.60 g
KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia