Panang curry z szarpanym jackfruitem

Jeśli jesteś miłośnikiem curry, to zapewniamy, że tej wersji jeszcze nie jadłeś! Wegańskie panang curry z szarpanym jackfruitem to zupełnie nowe połączenie smakowe. Sprawdź propozycję podania naszego przepisu od Marcin Kozicki.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min.

Ostrość:

Składniki

Opcjonalnie:

Sposób przygotowania

  1. Szarpanego jackfruita przełóż na sitko, wypłucz pod bieżącą wodą i następnie osusz.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, podsmaż pastę curry, wymieszaj z mlekiem kokosowym i przełóż do garnka.
  3. Na patelnię wlej ponownie olej, podsmaż jackfruita, marchewkę i cebulę przez około 5-6 minut. Przełóż warzywa do garnka z mleczkiem kokosowym i curry, gotuj przez 10-15 minut na wolnym ogniu, aż zmiękną. Gotowe danie możesz podać z ryżem i posypać świeżym ziołami.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI