Tajskie czerwone curry z warzywami

Podczas jesieni bez wątpienia dyniowe, rozgrzewające potrawy wygrywają. Dlatego wraz z Karoliną Kos mamy dla Was propozycję nie do odrzucenia – warzywne curry z naszą pastą i mleczkiem. Koniecznie wypróbujcie ten przepis w domu.

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 35 min.

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj, a następnie podsmaż w głębokiej patelni na rozgrzanym oleju.
  2. Paprykę i dynię pokrój w niedużą kostkę i dodaj do cebuli. Smaży parę minut, po czym dodajemy pastę curry i zalej całość puszką mleka kokosowego. Mieszaj dokładnie, aby rozprowadzić pastę, a następnie przykryj i duś ok 20 minut.
  3. Po tym czasie zdejmij przykrywkę i dodaj posiekane liście szpinaku. Duś jeszcze chwilę, do czasu aż dynia będzie miękka.
  4. W czasie duszenia warzyw, ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedź, a następnie połącz z sokiem wyciśniętym z jednej limonki i posiekaną świeżą kolendrą. 
  5. Przełóż na talerz porcje limonkowego ryżu oraz curry, a całość posyp czarnym sezamem oraz orzechami nerkowca.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI