Krem z kukurydzy z żółtym curry

Smakowita zupa o kusząco ostrym akcencie curry, doskonale sprawdzi się jako szybki obiad lub lunch do pracy. Dzięki dodatkowi mleczka kokosowego, które przełamuje pikantność, zupa zasmakuje wszystkim fanom typowo azjatyckiej fuzji smaków.

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min.

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę, ziemniaka oraz kukurydzę. Dodaj pastę curry, bulion oraz mleczko kokosowe. Gotuj do uzyskania miękkości warzyw. Ostudź i zmiksuj. 
  2. Krem z kukurydzy dopraw sosem sojowym oraz pieprzem.
  3. Podawaj z kolendrą.   
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI