Zupa dyniowa z żółtym curry i mleczkiem kokosowym

Zupa dyniowa z żółtym curry i mleczkiem kokosowym House of Asia

Sezon na dynię rozpoczęty! Przedstawiamy Wam propozycję na aromatyczną zupę dyniową z żółtym curry i mleczkiem kokosowym. Idealnie rozgrzewające danie na październikowe wieczory. 

Liczba porcji:

2

Czas: 30 min.

Poziom:

Poziom:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej olej i podsmaż pastę curry do uwolnienia się aromatu.
  2. Dodaj dynię, marchew, pastę z chili i pastę z imbiru, wlej bulion. Całość gotuj przez ok. 20 minut, aż dynia będzie miękka. Zblenduj.
  3. Dodaj mleczko kokosowe, gotuj przez 5 minut i jeszcze raz zblenduj.
  4. Udekoruj pietruszką lub kolendrą.

TIP: Jeśli wybierzesz inną odmianę dyni niż Hokkaido, najpierw obierz ją ze skóry.

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI