Krem z dyni i massaman curry

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 60 min

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Sięgnijcie po aromatyczny przepis na pyszny krem z dyni z dodatkiem massaman curry, który rozgrzeje Was w jesienne chłodne dni.
  2. Do garnka wlej mleko, wodę i włóż warzywa. Gotuj na średnim ogniu, pod przykryciem do momentu gdy warzywa będą miękkie.
  3. Dopraw zupę pastą Massaman curry, sosem rybnym, sokiem z limonki i imbirem.
  4. Wszystko zmiksuj na gładki krem.
    Podawaj z orzechami, cienkimi plasterkami czerwonej cebuli i świeżą kolendrą
...

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI