Krem z dyni i massaman curry

Krem z dyni i massaman curry House of Asia

Liczba porcji:

2

Czas: 60 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Sięgnijcie po aromatyczny przepis na pyszny krem z dyni z dodatkiem massaman curry, który rozgrzeje Was w jesienne chłodne dni.
  2. Do garnka wlej mleko, wodę i włóż warzywa. Gotuj na średnim ogniu, pod przykryciem do momentu gdy warzywa będą miękkie.
  3. Dopraw zupę pastą Massaman curry, sosem rybnym, sokiem z limonki i imbirem.
  4. Wszystko zmiksuj na gładki krem.
    Podawaj z orzechami, cienkimi plasterkami czerwonej cebuli i świeżą kolendrą

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI