Kuchnia tajska Przepisy

Krem z dyni i massaman curry

Krem z dyni i massaman curry House of Asia

Liczba porcji:

2

Czas: 60 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

800g dyni hokaido, bez pestek, ze skórą, pokrojonej w małą kostkę
300g ziemniaków, pokrojonych w małą kostkę
400ml mleka kokosowego
1 łyżka pasty massaman curry
1 łyżka sosu rybnego
1 łyżka soku z limonki
1 łyżeczka imbiru startego
200ml wody
orzechy ziemne, czerwona cebula i kolendra do podania

Sposób przygotowania

Sięgnijcie po aromatyczny przepis na pyszny krem z dyni z dodatkiem massaman curry, który rozgrzeje Was w jesienne chłodne dni.

Do garnka wlej mleko, wodę i włóż warzywa. Gotuj na średnim ogniu, pod przykryciem do momentu gdy warzywa będą miękkie.
Dopraw zupę pastą Massaman curry, sosem rybnym, sokiem z limonki i imbirem.
Wszystko zmiksuj na gładki krem.
Podawaj z orzechami, cienkimi plasterkami czerwonej cebuli i świeżą kolendrą

Wróć do poprzedniej strony