Paszteciki z kapustą i grzybami Shiitake

Szukasz szybkiej i prostej przekąski na Sylwestra lub imprezę karnawałową? Dobrze trafiłeś! Nasz Szef Kuchni ma dla Ciebie pomysł na szybkie paszteciki z ciasta francuskiego, naszych aromatycznych grzybów Shiitake i innych produktów, które ułatwią i urozmaicą smak dania.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 65

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Ostrość:
Lekko pikantne

Składniki

2-3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia

30 g suszonych Grzybów Shiitake House of Asia

3 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 3-4 ząbki czosnku drobno posiekane

1 łyżka Czarnego sezamu House of Asia

1 opakowanie ciasta francuskiego

500 g kapusty kiszonej drobno posiekanej

1 cebula drobno pokrojona

2 jajka

3-4 łyżki oleju

Pieprz czarny do smaku

Sposób przygotowania

1.       Grzyby shiitake przełóż do garnka, zalej zimną wodą, wstaw na gaz i doprowadź do wrzenia, następnie odstaw (najlepiej na noc), a wodę po grzybach zachowaj.

2.       Grzyby pokrój w paski i podsmaż na oleju 3-4 minuty z cebulą oraz pastą z czosnku, następnie dodaj kapustę i smaż kolejne 8-10 minut na średnim ogniu. W międzyczasie podlewaj wodą po grzybach i czekaj, aż odparuje. Pod koniec dopraw do smaku sosem sojowym, ostrygowym i czarnym pieprzem. Farsz pozostaw do wystudzenia, potem dodaj 1 jajko i całość wymieszaj.

3.       Ciasto francuskie podziel wzdłuż na 2 części. Na każdej rozłóż po równo farsz i zawiń w rulon, posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp czarnym sezamem, potnij na kawałki około 4-5 cm i ułóż na płasko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

4.       Piecz w piekarniku w temperaturze 200°C przez 15-20 minut.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120g

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165g

Nowość
Bestseller
Czarny sezam 50g House of Asia

Sezam czarny 50g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI