Kuchnia chińska Przepisy

Grillowany bakłażan w sosie sojowym

Grillowany bakłażan w sosie sojowym house of asia

Odkryj prosty przepis na pyszne bakłażany z grilla w sosie sojowym, który doskonale podkreśli smak Twojemu dania.

 

 

Liczba porcji:

2

Czas: 10 min + 30 min marynowania

Poziom:

Poziom:

Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. W miseczce wymieszaj sos sojowy z imbirem i czosnkiem.
  2. Przekrój bakłażany wzdłuż na 2 połówki. Miąższ natnij tworząc kratkę o boku ok 1cm.
  3. Polej bakłażany sosem, tak by wniknął jak najgłębiej przez nacięcia. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 min.
  4. Grilluj na średnim ogniu do miękkości, przewracając co 2 min.

Polecane produkty

Wróć do poprzedniej strony