Grillowany bakłażan w sosie sojowym

Odkryj sekret przygotowania pysznych bakłażanów z grilla w aromatycznym sosie sojowym, który wspaniale uzupełni smak Twojego dania, dodając mu wyjątkowej głębi i intensywności.

 

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min + 30 min marynowania

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. W miseczce wymieszaj sos sojowy z imbirem i czosnkiem.
  2. Przekrój bakłażany wzdłuż na 2 połówki. Miąższ natnij tworząc kratkę o boku ok 1cm.
  3. Polej bakłażany sosem, tak by wniknął jak najgłębiej przez nacięcia. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 min.
  4. Grilluj na średnim ogniu do miękkości, przewracając co 2 min.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy ciemny 150 ml House of Asia

Sos sojowy ciemny 150ml

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI