Ramen dla początkujących Pysznie czy przepysznie

Odkryjcie sposób Moniki Pysznie czy przepysznie na ekspresowy, ale równie aromatyczny i pyszny japoński Ramen. Z produktami House of Asia i Moniką zrobicie go zaledwie w 35 minut. Dodatek świeżego makaronu ramen ułatwi sprawę, a grzyby Shiitake nadadzą odpowiedniego aromatu.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.7 / 5. Ilość głosów: 57

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 35 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

1 łyżeczka Pasty Miso House of Asia

20 g Grzybów Shiitake House of Asia

2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

2 cm kawałek imbiru

1 laska cynamonu

1 gwiazdka anyżu

2 ząbki czosnku

1/2 papryczki chili pokrojonej w plastry

800 ml bulionu wołowego

 

Dodatkowo:

1 opakowanie Makaronu świeżego Ramen House of Asia

2 łyżki Kiełków fasoli Mung House of Asia

200 g steka wołowego

2 jajka

50 g kapusty pekińskiej pokrojonej w cienkie paski

1 marchewka pokrojona w cienkie paski

garść szypiorku pokrojonego

Sposób przygotowania

1. Do garnka włóż czosnek, imbir, anyż, cynamon, chili.

2. Grzyby Shiitake przepłucz na sitku i dodaj do garnka. Całość zalej bulionem, dodaj pastę miso i sos sojowy. Całość gotuj na średnim ogniu ok. 20 min pod przykryciem.

3. Bulion przecedź przez sitko. Grzyby Shiitake pokrój w cienkie paski.

4. Makaron Ramen włóż do wrzątku na ok. 2 minuty.

5. Stek usmaż na rozgrzanej patelni po 2 min z każdej strony, chwilę zostaw na desce, a następnie pokrój w bardzo cienkie plasterki.

6. Jajka włóż do wrzątku i gotuj 6 min, obierz i przekrój na pół.

7. Na miskę wyłóż makaron ramen, odrobinę marchewki, kiełków, grzybów Shiitake i kapusty pekińskiej. Następnie ułóż jajko, plasterki steka wołowego i całość zalej bardzo gorącym wywarem. Gotowy ramen posyp szczypiorem.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Ramen świeży 200g House of Asia

Makaron Ramen świeży 200g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150 ml

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75g

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30g

Nowość
Bestseller
Kiełki fasoli mung 330g House of Asia

Kiełki fasoli Mung 330g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI