Makaron Udon z kurczakiem w sosie mango-chili

Subtelnie pikantne danie z elastycznym makaronem w smakowitym sosie na bazie mango. Do jego przygotowania potrzebujesz wyłącznie kilku składników oraz mniej niż pół godziny! Przepis przygotowany we współpracy z influencerem Marcinem Kozickim @Co_dzis_zjemy.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min.

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

Do podania:

  • 1 łyżka sezamu
  • 2 łyżki kolendry
  • 1 papryczka chili drobno pokrojona

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż imbir, kolendrę oraz papryczkę chili. Dodaj pastę curry i dokładnie wymieszaj całość. Następnie wlej mleczko kokosowe i pulpę mango. Zredukuj całość o 30%.
  2. Na kolejnej patelni rozgrzej olej i podsmaż kurczaka. Dodaj go do sosu mango-chili.
  3. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu, a następnie dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj.
  4. Danie podawaj ze świeżą kolendrą, chili oraz sezamem.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI