Makaron Udon z kurczakiem w sosie mango-chili Co_dzis_zjemy

Subtelnie pikantne danie z elastycznym makaronem w smakowitym sosie na bazie mango. Do jego przygotowania potrzebujesz wyłącznie kilku składników oraz mniej niż pół godziny! Przepis przygotowany we współpracy z influencerem Marcinem Kozickim @Co_dzis_zjemy.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.3 / 5. Ilość głosów: 6

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min.

Ostrość:

Składniki

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż imbir, kolendrę oraz papryczkę chili. Dodaj pastę curry i dokładnie wymieszaj całość. Następnie wlej mleczko kokosowe i pulpę mango. Zredukuj całość o 30%.
  2. Na kolejnej patelni rozgrzej olej i podsmaż kurczaka. Dodaj go do sosu mango-chili.
  3. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu, a następnie dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj.
  4. Danie podawaj ze świeżą kolendrą, chili oraz sezamem.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Udon świeży 200g House of Asia

Makaron Udon świeży 200g

Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 12-14% 400ml House of Asia

Mleczko kokosowe 12-14% 400ml

Nowość
Bestseller
Pasta curry żółta 113g House of Asia

Pasta curry żółta 113 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI