Miso ramen z tofu i grzybami Shiitake Flymetothespoon

Jeśli jesteś zabiegany, a masz ochotę na ciepły, pożywny posiłek to mamy propozycję właśnie dla Ciebie. Flymetothespoon przygotowała przepis na odżywczą zupę miso z grzybami shiitake. Dodatek tofu sprawi, że zupa będzie jeszcze bardziej sycąca. Spróbuj!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 7

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15min.+2h

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Grzyby shiitake namocz przez co najmniej 2 godziny w gorącej wodzie.
  2. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Tofu pokrój, a szczypiorek posiekaj.
  3. Bulion zagotuj i zdejmij z ognia. Dodaj pastę miso i wymieszaj.
  4. Do miseczek włóż ugotowany makaron, ułóż grzyby shiitake i dodaj glony. Zalej wszystko gorącym bulionem i odczekaj około 5 minut, aż wakame spulchnieją. Następnie dodaj tofu, posyp szczypiorkiem i sezamem.

TIP dla zabieganych: Zamiast suszonych grzybów możesz użyć shiitake z puszki.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Ramen 300g House of Asia

Makaron Ramen 300g

Nowość
Bestseller
Wodorosty Wakame 30g House of Asia

Wodorosty Wakame 30g

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75g

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI