Makaron Udon z kurczakiem i grzybami Shiitake

Sięgnijcie po pyszny przepis na makaron Udon z kurczakiem. Do dania dodaliśmy aromatyczne grzyby Shiitake, które nie tylko dodają wyrazistości smaku ale także są cennym źródłem witamy D. Do dzieła!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 3.5 / 5. Ilość głosów: 31

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron gotuj przez 3 min we wrzątku, a następnie odstaw.
  2. Kurczaka ugotuj w osolonej wodzie, gdy będzie gotowy wyjmij z wody i poszarp na małe kawałki widelcami.
  3. Na patelni, średnio rozgrzanej, włóż czosnek, imbir i grzyby. Gdy czosnek będzie brązowy włóż makaron, dodaj sos teriyaki i sos sojowy, smaż 2 min.
  4. Dodaj kurczaka i dymkę, smaż kolejne 2 min.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Udon 300g House of Asia

Makaron Udon 300g

Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150ml

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI