Zupa azjatycka z wieprzowiną i makaronem Chow Mein Kuchenny kodeks

Macie ochotę na rozgrzewającą zupę? Wraz z Kuchenny kodeks mamy dla Was propozycję idealną! Aromatyczna i syta zupa z wieprzowiną makaronem Chow Mein i dodatkiem grzybowego sosu sojowego. Brzmi naprawdę dobrze!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 6

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 35 min.

Ostrość:

Składniki

  • 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego
  • 100 g makaronu Chow Mein pszenno-gryczanego
  • 300 g polędwicy wieprzowej
  • 2 cebule dymki
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 cm świeżego imbiru (musimy go zetrzeć lub drobno posiekać)
  • 1 duża marchewka
  • 1 duża pietruszka
  • 60 g kapusty pekińskiej
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • sezam + szczypiorek do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Polędwice pokrój na mniejsze kawałki, dodaj sos sojowo-grzybowy i dokładnie wymieszaj.
  2. Smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, starty świeży imbir i posiekaną cebulę.
  3. Smaż 3-4 min i dodaj warzywa. Całość smaż jeszcze 2 min, zalej bulionem, dopraw do smaku sosem sojowo-grzybowym i gotuj 20 min.
  4. Makaron chow mein pszenno-gryczany gotuj we wrzącej wodzie 4 min, a po ugotowaniu przelej zimną wodą.
  5. Gotowy makaron przełóż do miseczek, zalej zupą i udekoruj sezamem i szczypiorkiem.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI