Grillowana kaczka po pekińsku Smyk w Kuchni

Macie ochotę na kulinarną podróż do Chin? Razem z Karoliną Smyk w Kuchni zapraszamy Was do Pekinu na przepyszną grillowaną kaczkę z dodatkiem bestselerowego makaronu chow mein? Przyznajcie, że naprawdę brzmi pysznie! Zobaczcie, jak poradziła sobie z tym przepisem Karolina – Kliknij tutaj

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 6

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Mięso zamarynuj w sosie do kaczki i grilluj, tak aby środek pozostał różowy.
  2. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  3. Marchewkę potnij w tagliatelle.
  4. Pozostałe warzywa posiekaj i usmaż z sosem na patelni.
  5. Dodaj ugotowany makaron i pozostałe składniki.
  6. Na wierzch ułóż pokrojone w plastry filety z kaczki, posyp dymką, sezamem i świeżymi listkami kolendry.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Chow Mein 250g House of Asia

Makaron Chow Mein 250g

Nowość
Bestseller
Pędy bambusa paseczki 225g House of Asia

Pędy bambusa paseczki 225g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI