Smażony azjatycki ryż z krewetkami w ananasie Gotuj z Diego

Chcesz zaskoczyć swoich gości podczas imprezy, ale niekoniecznie chce Ci się stać pół dnia w kuchni? Razem z Gotuj z diego mamy na to rozwiązanie. Wystarczy 30 minut, kilka składników, aby stworzyć to niepowtarzalne danie. Cały sekret tkwi w propozycji podania, ale także w doskonałym doborze składników. Zobaczcie, jak poradził sobie z tym przepisem Diego – Kliknij tutaj

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 21

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Odmierz porcję ryżu i wsyp do wrzątku, w proporcji: 1:1,3. Gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Na koniec wyłącz palnik i zostaw ryż pod przykryciem na 10 minut.
  2. Ananasa przekrój na pół i wydrąż środek, wnętrze pokrój w 1 cm kostkę.
  3. Na patelni podgrzej olej. Wbij jajka i rozdrobnij łopatką. Dodaj 2 łyżeczki pasty z czosnku, chilli i imbiru. Smaż przez 1 minutę. Dorzuć krewetki, ananasa i pędy bambusa. Smaż 2-3 minuty. Teraz dodaj ryż i sosy. Całość dobrze wymieszaj.
  4. Podawaj od razu, serwując w połówkach ananasa, dekorując listkami kolendry i chilli.

 

...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI