Szaszłyki z krewetek i ananasem na ostro
Gwarantujemy, zakochacie się w tym przepisie! Marynata w paście Tom Yum nada krewetkom egzotycznego i pikantnego smaku i aromatu, który zachwyci każdego!
Liczba porcji: 2
Czas: 10 minut
Ostrość:
Ostre
Składniki
- 20g pasty Tom Yum
- 460g krewetek
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki wody
- 2 łyżeczki posiekanej kolendry
- 2 łyżeczki posiekanego czosnku
- 200g ananasa w puszce
Czas przygotowania 10 min, marynowanie 1 h
Sposób przygotowania
- Wymieszaj wszystkie składniki w misce i włóż do lodówki.
- Marynuj przez 1 h.
- Krewetki i kawałki ananasa nabij naprzemiennie na patyczki.
- Szaszłyki grilluj mniej więcej po 3 minuty z każdej strony na średnim ogniu.