Kuchnia tajska Przepisy

Szaszłyki z krewetek i ananasem na ostro

Szaszłyki z krewetek i ananasem na ostro House of Asia

Gwarantujemy, zakochacie się w tym przepisie! Marynata w paście Tom Yum nada krewetkom egzotycznego i pikantnego smaku i aromatu, który zachwyci każdego!

Liczba porcji:

2

Czas: 10 minut

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Ostre

Składniki

  • 20g pasty Tom Yum
  • 460g krewetek
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżeczki posiekanej kolendry
  • 2 łyżeczki posiekanego czosnku
  • 200g ananasa w puszce

Czas przygotowania 10 min, marynowanie 1 h

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj wszystkie składniki w misce i włóż do lodówki.
  2. Marynuj przez 1 h.
  3. Krewetki i kawałki ananasa nabij naprzemiennie na patyczki.
  4. Szaszłyki grilluj mniej więcej po 3 minuty z każdej strony na średnim ogniu.

Polecane produkty

Wróć do poprzedniej strony