Jak zrobić wegańską bitą śmietanę?

Przygotowanie wegańskiej bitej śmietany zajmie Wam zaledwie parę minut. Możecie dodać ją do mrożonej kawy, muffinek lub ulubionego sernika.  Bita śmietana to smakołyk, który ma swoich fanów na całym świecie. Jednak z różnych względów czasami musimy sobie jej odmówić. Teraz dzięki zastosowaniu mleczka kokosowego nie musicie już się ograniczać, jeśli chorujecie np. na nietolerancję laktozy lub kazeiny.

Liczba porcji:

2

Czas: 3 min.

Poziom:

Poziom:

Składniki

  • 1 puszka mleczka kokosowego 20-22% BIO
  • 2 – 3 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania

  1. Puszkę mleczka kokosowego 20-22% wstaw do lodówki na minimum 24h. Dzięki temu mleczko stężeje i na wierzchu zbierze się twarda konsystencja.
  2. Zbierz z wierzchu twardą część mleczka kokosowego, dodaj cukier puder i zmiksuj wszystko razem przez około 1 min.

TIP. Pozostałą wodę z mleczka kokosowego możesz wykorzystać do przygotowania koktajlu lub smoothie.

...

Polecane produkty

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI