Kuchnia tajska

Niebiański pudding chia z mleczkiem kokosowym i owocami

Niebiański pudding chia z mleczkiem kokosowym i owocami House of Asia

Przed Wami niebiański przepis na deser, dzięki któremu poczujecie nutę egzotyki.  Sekret koloru puddingu można uzyskać dodając niebieską spirulinę Blue Majik albo zabarwić na zielono młodym jęczmieniem lub herbatą matcha.

Liczba porcji:

2

Czas: 60 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Składniki

3,5 łyżeczki nasion chia

200 ml mleczka kokosowego 5-7%

2 łyżeczki miodu

1/2 łyżeczki niebieskiej spiruliny “Blue Majik”

sezonowe owoce do przybrania

 

Sposób przygotowania

1. Nasiona chia połową mleczka kokosowego i dodaj ½ łyżeczki spiruliny, aby uzyskać niebieski kolor. Wymieszaj i odstaw do lodówki na kilka godzin.
2. Schłodzony pudding z chia przełóż do wysokich szklanek wypełniając je do połowy. Ścianki szklanek możesz ozdobić cienkimi plasterkami figi.
3. Zblenduj pozostałe mleczko kokosowe, banana i ½ łyżeczki spiruliny. Tak przygotowane smoothie wlej do szklanek z puddingiem uważając, by warstwy się nie połączyły. Odstaw na 30 min do lodówki.
4. Przed podaniem udekoruj owocami sezonowymi.

Smacznego!

Polecane produkty

Wróć do poprzedniej strony