Kuchnia tajska Przepisy

Pudding chia z mleczkiem kokosowym i jagodami

Pudding chia z mleczkiem kokosowym i jagodami House of Asia

Zastosowanie mleczka kokosowego jest wszechstronne. Polecamy dodawać go do różnorodnych deserów a w szczególności do puddingów z nasionami chia. Taki deser swoim wyglądem zachwyci każdego! Wyjątkowy kolor puddingu uzyskaliśmy dodając niebieską spirulinę Blue Majik.

Liczba porcji:

2

Czas: 10

Poziom:

łatwy

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 3,5 łyżeczki nasion chia
  • 200 ml mleczka kokosowego 5-7%
  • 2 łyżeczki miodu
  • jogurt naturalny 180g
  • 1 banan
  • 1/2 łyżeczki niebieskiej spiruliny “Blue Majik” lub  herbata matcha
  • mięta i jagody do przybrania

Sposób przygotowania

  1. Do rondelka wlewamy mleczko kokosowe, nasiona chia i miód. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
  2. Gotowy  pudding z chia przekładamy do wysokich szklanek wypełniając je do połowy. 
  3. Pozostałe mleczko kokosowe blendujemy z banenem  i dodajemy ½ łyżeczki spiruliny dla uzyskania niebieskiego koloru.
  4. Tak przygotowane smoothie wlewamy do szklanek z puddingiem uważając, by warstwy się nie połączyły.
  5. Na wierzch dodaj jogurtu naturalnego.
  6. Gotowy pudding przed podaniem warto jeszcze wstawić na 30 min do lodówki.
  7. Na koniec dodaj mięte i jagody aby Twój deser wyglądał smakowicie!

Smacznego!

Polecane produkty

Pudding chia z mleczkiem kokosowym i jagodami House of Asia

Wróć do poprzedniej strony