Kokosowy pudding z tapioką i pulpą z guawy

Deser dla tych, którzy kochają zdrowe i nieziemsko smaczne słodkości. Bez białego cukru, bez laktozy, bez glutenu, wegański, pyszny! Dlaczego warto użyć właśnie tapiokę? Jest lekkostrawna, pożywna a przede wszystkim hipoalergiczna. Posiada neutralny smak i używana jest często do przygotowywania różnego rodzaju azjatyckich deserów.

 

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 45 minut

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej mleczko kokosowe i wsyp tapiokę. Całość gotuj na wolnym ogniu do uzyskania miękkości, od czasu do czasu mieszając.
  2. Cukier kokosowy, mąkę i olej utrzyj ze sobą i wysyp na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Całość piecz w 150 °C, przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Posypkę wystudź.
  3. Deser ułóż warstwowo w szklance w kolejności: tapioka skropiona sokiem z limonki, pulpa z guawy, posypka kokosowa. Deser udekoruj startą skórką limonki.

 

...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI