Ryż smażony z krewetkami i mango

Krewetki i mango to znakomite połączenie smaków, które w naszym przepisie zostało przełamane niezastąpioną, aromatyczną pastą z czosnku, imbiru i chili. Wystarczy dodać kilka łatwo dostępnym składników, a przepyszny obiad będzie gotowy już w 20 minut!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min.

Ostrość:

Składniki

Do podania:

  • 2 łyżki liści z kolendry
  • 2 łyżki szczypiorku drobno pokrojonego

Sposób przygotowania

  1. Ryż przygotuj według przepisu na opakowaniu, najlepiej dzień przed planowanym przygotowywaniem dania.
  2. W woku rozgrzej oleju i podsmaż pastę z czosnku, imbiru i chili. Dodaj oczyszczone krewetki, szalotkę i mango. Smaż aż krewetki będą różowe, a następnie dodaj pastę Pad Thai, sos rybny i sok z limonki. Zgarnij całość na jedną stronę i dodaj ryż. Podsmaż go przez 2-3 minuty i wymieszaj z resztą składników.
  3. Gotowe danie podawaj z kolendrą i szczypiorkiem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Sok z limonki 250ml House of Asia

Sok z limonki 250 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Pad Thai 113g House of Asia

Pasta Pad Thai 113 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI