Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym na Halloween Mientablog

Sięgnijcie po przepis na rozgrzewającą, aromatyczną a przede wszystkim pyszną zupę dyniową. Niezwykłej kremowości i konsystencji zupie nadaje nasze mleczko kokosowe. Ozdób danie pajęczyną z mleczka i Halloweenowa zupa gotowa. Za przepis dziękujemy Mientablog.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 47

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 6

Czas: 25 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia

400 ml Mleczka kokosowego 5-7% House of Asia

2 łyki oleju ( ze słoiczka z suszonymi pomidorami)

1 cebula

80 g plasterków suszonych pomidorów

½ kg dyni hokkaido (waga obranej i bez pestek)

½ łyżeczki soli

½ łyżeczki pieprzu

½ łyżeczki kurkumy

½ łyżeczki gałki muszkotołowej

1 łyżeczka kuminu

1 łyżeczka wędzonej pikantnej papryki

1 l bulionu warzywnego

Do ozdoby:

Mleczko kokosowe 20-22% House of Asia według uznania

 

Sposób przygotowania

1. Cebulę posiekaj, dynię pokrój w kostkę, suszone pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj przyprawy oraz pastę czosnkową i całość podsmaż na oleju, często mieszając.

2. Zalej bulionem i mleczkiem kokosowym i gotuj, aż dynia zmięknie (około 15-20 minut).

3. Po tym czasie zmiksuj na gładko, ozdób gęstym mleczkiem kokosowym i podawaj.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml House of Asia

Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI