Japońskie placki Okonomiyaki

Twój kulinarny świat zostanie opanowany przez smak Japonii dzięki tym cudownym placuszkom Okonomiyaki. To danie, które z łatwością przygotujesz w domu, zachwyca nie tylko smakiem, ale także aromatem, który przypomina o ulicznych straganach w Tokio. Placuszki te, wypełnione kawałkami warzyw, są serwowane z intensywnym sosem tonkatsu, co sprawia, że ​​każdy kęs jest niezapomnianym doznaniem smakowym.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 146

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

1 marchewka

½ główki małej, białej kapusty

4 jajka

100 g mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sól do smaku

Olej do smażenia

Do podania:

2 łyżki Sosu Tonkatsu House of Asia

1 łyżka Białego sezamu House of Asia

1 arkusz Liści Nori alg morskich House of Asia pocięty w cienkie paski

4 łyżki majonezu

1 łyżka posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania

1. Jajka ubij na jednolitą masę. Następnie delikatnie wymieszaj z mąką pszenną, proszkiem do pieczenia, sosem sojowym i solą.

2. Kapustę poszatkuj, przełóż do dużej miski, posól i odstaw na 10 minut. Następnie odciśnij nadmiar wody. Marchew obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Warzywa dodaj do miski z ciastem. Dokładnie wymieszaj.

3. Na patelni rozgrzej olej. Z powstałej masy formuj placki o średnicy ok 10 cm i usmaż z obu stron na rumiany kolor.

4. Gotowe okonomiyaki posmaruj sosem tonkatsu oraz majonezem. Podawaj posypane sezamem, pociętymi algami nori oraz szczypiorkiem. 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos Tonkatsu 150 ml House of Asia

Sos Tonkatsu 150 ml

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI