Chow Mein z kurczakiem w paście miodowo-czosnkowej

Smaczne i szybkie danie zaledwie w 15 minut? Teraz z naszą Pastą miodowo-czosnkową będziecie mogli przygotować pyszne azjatyckie danie. Do dzieła!

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.8 / 5. Ilość głosów: 88

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

1 saszetka Pasty miodowo-czosnkowej House of Asia 

100 g Makaronu Chow Mein House of Asia

1 słoik Warzyw do woka House of Asia

3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

2-3 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia 2-3 posiekane ząbki czosnku 

100 g piersi z kurczaka pokrojonej w cienkie paski

2 łyżki posiekanej zielonej dymki

Czarny pieprz świeżo mielony do smaku

3 łyżki oleju

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Kurczaka wymieszaj z sosem sojowym.

3. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, podsmaż pastę z czosnku, dodaj kurczaka i smaż przez 2 minuty, następnie dodaj warzywa i smaż kolejne 2-3 minuty. Pod koniec dodaj makaron, całość wymieszaj z pastą miodowo-czosnkową i dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem. 

4.Gotowe danie panie posyp świeżą dymką.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Chow Mein 250g House of Asia

Makaron Chow Mein 250 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta miodowo-czosnkowa 50g House of Asia

Pasta miodowo-czosnkowa 50 g

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Warzywa do woka 330g House of Asia

Warzywa do woka 330 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI