Filet z kurczaka w marynacie miodowo-czosnkowej
Sprawdź nasz łatwy przepis na przyrządzenie piersi z kurczaka na grilla. Dzięki marynacie w sosie miodowo czosnkowym i sojowym, mięso nabierze wyjątkowego smaku. Smacznego!
Liczba porcji: 2
Czas: 5 minut
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1 cała pierś z kurczaka, pokrojona w plastry
Marynata:
- 2 łyżki sosu czosnkowego z miodem
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- Kilka listków świeżej kolendry, drobno pokrojonej
- ½ łyżeczki pieprzu
Czas przygotowania 5 min, marynowanie 1 h
Sposób przygotowania
- Składniki marynaty wymieszaj w misce i włóż mięso.
- Marynuj przez 1 h.
- Kurczaka grilluj po 4 min. z każdej strony.