Kuchnia chińska Przepisy

Filet z kurczaka w marynacie miodowo-czosnkowej

Filet z kurczaka w marynacie miodowo-czosnkowej House of Asia

Sprawdź nasz łatwy przepis na przyrządzenie piersi z kurczaka na grilla. Dzięki marynacie w sosie miodowo czosnkowym i sojowym, mięso nabierze wyjątkowego smaku. Smacznego!

Liczba porcji:

2

Czas: 5 minut

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 1 cała pierś z kurczaka, pokrojona w plastry

Marynata: 

Czas przygotowania 5 min, marynowanie 1 h

Sposób przygotowania

  1. Składniki marynaty wymieszaj w misce i włóż mięso.
  2. Marynuj przez 1 h.
  3. Kurczaka grilluj po 4 min. z każdej strony.
Wróć do poprzedniej strony