![Filet z kurczaka w marynacie miodowo-czosnkowej House of Asia](https://houseofasia.pl/wp-content/uploads/2019/05/filet_z_kurszaka_na_grilla_przepis_house_of_asia-1000x700.jpg)
Filet z kurczaka w marynacie miodowo-czosnkowej
![Filet z kurczaka w marynacie miodowo-czosnkowej House of Asia](https://houseofasia.pl/wp-content/uploads/2019/05/filet_z_kurszaka_na_grilla_przepis_house_of_asia-1000x700.jpg)
Sprawdź nasz łatwy przepis na przyrządzenie piersi z kurczaka na grilla. Dzięki marynacie w sosie miodowo czosnkowym i sojowym, mięso nabierze wyjątkowego smaku. Smacznego!
Liczba porcji: 2
Czas: 5 minut
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1 cała pierś z kurczaka, pokrojona w plastry
Marynata:
- 2 łyżki sosu czosnkowego z miodem
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- Kilka listków świeżej kolendry, drobno pokrojonej
- ½ łyżeczki pieprzu
Czas przygotowania 5 min, marynowanie 1 h
Sposób przygotowania
- Składniki marynaty wymieszaj w misce i włóż mięso.
- Marynuj przez 1 h.
- Kurczaka grilluj po 4 min. z każdej strony.