Butter chicken
Czy można wyczarować pyszne danie z 5 składników i to tylko w 20 minut? Oczywiście, że można! Sprawdźcie przepis na indyjski Butter Chicken. Propozycja podania naszego dania pochodzi od Natalii Delicious Place
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min.
Ostrość:
Składniki
- 1 saszetka Pasty Butter chicken House of Asia
- 200 ml Mleczka kokosowego 16-19% Kara
- 2 łyżki oleju
- 200 g piersi z kurczaka pokrojonej w kostkę
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania
- Pokrojonego kurczaka zamarynuj w soli i pieprzu z dodatkiem oleju.
- Pastę Butter chicken wymieszaj w misce z mleczkiem kokosowym.
- Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż kurczaka przez 3-4 minuty. Dodaj cebulę, a następnie wlej sos Butter chicken i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 10 min.
TIP: Gotowe danie posyp świeżą kolendrą.