Kurczak butter chicken

Kurczak butter chicken

Sięgnijcie po przepis na najbardziej znany specjał kuchni Indyjskiej czyli butter chicken! Kawałki kurczaka aromatycznym sosie tworzą pyszne aksamitne danie mogące zadowolić najbardziej wymagające podniebienia. Wystarczy dodać pastę butter chicken i danie jest gotowe zaledwie w 10 minut. 

Liczba porcji:

2

Czas: 15 min

Poziom:

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 1 saszetka pasty Butter Chicken
  • 1 łyżeczka masła
  • 200 g mięsa z kurczaka pokrojonego w kostkę
  • 100 ml wody
  • 2 łyżeczki śmietany lub jogurtu
  • 1 łyżka świeżej kolendry do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj mięso, smaż 2-3 minuty, aż się zarumieni.
  2. Dodaj 1 saszetkę Pasty Butter Chicken, smaż 1 minute, dodaj wodę, zagotuj.
  3. Zmniejsz ogień, duś ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  4. Dodaj śmietanę lub jogurt i zamieszaj.
  5. Udekoruj kolendrą

TIP: Podawaj z chlebkiem naan, ryżem lub pieczywem.

Polecane produkty

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI