![Kurczak butter chicken](https://houseofasia.pl/wp-content/uploads/2020/05/kurczak_butter_chicken_house_of_asia.jpg)
Kurczak Butter Chicken z chlebkiem Naan
![Kurczak butter chicken](https://houseofasia.pl/wp-content/uploads/2020/05/kurczak_butter_chicken_house_of_asia.jpg)
Sięgnijcie po przepis na najbardziej znany specjał kuchni Indyjskiej czyli butter chicken! Kawałki kurczaka aromatycznym sosie tworzą pyszne aksamitne danie mogące zadowolić najbardziej wymagające podniebienia. Wystarczy dodać pastę butter chicken i danie jest gotowe zaledwie w 10 minut.
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1 saszetka Pasty Butter Chicken House of Asia
- 1 łyżeczka masła
- 200 g mięsa z kurczaka pokrojonego w kostkę
- 100 ml wody
- 2 łyżeczki śmietany lub jogurtu
- 1 łyżka świeżej kolendry do dekoracji
Sposób przygotowania
- Na patelni rozgrzej masło. Dodaj mięso, smaż 2-3 minuty, aż się zarumieni.
- Dodaj 1 saszetkę Pasty Butter Chicken, smaż 1 minute, dodaj wodę, zagotuj.
- Zmniejsz ogień, duś ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Dodaj śmietanę lub jogurt i zamieszaj.
- Udekoruj kolendrą
TIP: Podawaj z chlebkiem naan, ryżem lub pieczywem.