Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym

kurczak w sosie miodowo czosnkowym house of asia

Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to prawdziwa uczta dla smakoszy kuchni chińskiej! Bohaterem tego dania jest sos czosnkowy z miodem, który jest idealnym połączeniem słodyczy miodu i czosnku.

 

Liczba porcji:

2

Czas: 25 minut

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Grzyby przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. Do miski wlej sos sojowy, sos Sambal Oelek, łyżkę wody, wsyp mąkę ziemniaczaną i wszystko wymieszaj. Dodaj mięso i marynuj przez 15 minut.
  3. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż kurczaka.
  4. Mięso zsuń na bok patelni i dodaj warzywa w kolejności: cebula, marchew, grzyby. Całość smaż przez 3 minuty, ciągle mieszając.
  5. Na patelnię wlej sos czosnkowy z miodem i wodę. Całość wymieszaj i podgrzej przez 3 minuty.

Polecane produkty

 

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI