Kurczak w paście miodowo-czosnkowym

Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to prawdziwa uczta dla smakoszy kuchni chińskiej! Bohaterem tego dania jest pasta midowo-czosnkowa, który jest idealnym połączeniem słodyczy miodu i czosnku.

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.3 / 5. Ilość głosów: 15

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 minut

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Grzyby przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. Do miski wlej sos sojowy, sos Sambal Oelek, łyżkę wody, wsyp mąkę ziemniaczaną i wszystko wymieszaj. Dodaj mięso i marynuj przez 15 minut.
  3. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż kurczaka.
  4. Mięso zsuń na bok patelni i dodaj warzywa w kolejności: cebula, marchew, grzyby. Całość smaż przez 3 minuty, ciągle mieszając.
  5. Na patelnię wlej sos czosnkowy z miodem i wodę. Całość wymieszaj i podgrzej przez 3 minuty.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Pasta miodowo-czosnkowa 50g House of Asia

Pasta miodowo-czosnkowa 50g

Nowość
Bestseller
Grzyby Mun suszone całe 50g House of Asia

Grzyby Mun całe 50g

Nowość
Bestseller
Sos chili Sambal Oelek 240g House of Asia

Sos chili Sambal Oelek 240g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI