Chrupiące sajgonki z krewetkami Volodymir Testardi
Najbardziej czarujący influencer kulinarny zdradzi Wam patent na chrupiące sajgonki. Volodymir do ich stworzenia wybrał nasz papier i makaron ryżowy, a całość wymaczał w słodko-pikantnym sosie do sajgonek. Mniam! Koniecznie wypróbujcie jego wersji sajgonek.
Liczba porcji: 2
Czas: 30 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
· Opakowanie Papieru ryżowego do sajgonek i spring rolls House of Asia
· 50 g Bezglutenowego makaronu Vermicelli szklistego House of Asia
· 1 łyżeczka Sosu sojowego House of Asia
· Sos do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai
· 1/4 ogórka pokrojonego w cienkie paski
· 1/4 średniej marchewki pokrojonej w cienkie paski
· 1/4 kaki pokrojonego w cienkie paski
· 3 duże lub 6 mniejszych krewetek
· Garść kolendry
· Szczypiorek
Sposób przygotowania
1. Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
2. Zamocz papier ryżowy w letniej wodzie i od razu osusz za pomocą ręcznika papierowego. Na papierze wyłóż warzywa, makaron, krewetkę i zawiń.
3. Następnie zawiń sajgonkę w jeszcze jeden papier ryżowy. Powtórz to samo z następnymi sajgonkami.
4. Smaż sajgonki na rozgrzanym oleju, z obu stron do złotego koloru. Przełóż na papier, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
5. Sajgonki pokrój na 3 kawałki i wyłóż na talerz. Udekoruj kolendrą i szczypiorkiem. Zetrzyj skórę z limonki. Podawaj z sosem do sajgonek.