Chrupiące sajgonki z krewetkami Volodymir Testardi

Najbardziej czarujący influencer kulinarny zdradzi Wam patent na chrupiące sajgonki. Volodymir do ich stworzenia wybrał nasz papier i makaron ryżowy, a całość wymaczał w słodko-pikantnym sosie do sajgonek. Mniam! Koniecznie wypróbujcie jego wersji sajgonek.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 101

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

·       Opakowanie Papieru ryżowego do sajgonek i spring rolls House of Asia

·       50 g Bezglutenowego makaronu Vermicelli szklistego House of Asia

·       1 łyżeczka Sosu sojowego House of Asia

·       Sos do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai

·       1/4 ogórka pokrojonego w cienkie paski

·       1/4 średniej marchewki pokrojonej w cienkie paski

·       1/4 kaki pokrojonego w cienkie paski

·       3 duże lub 6 mniejszych krewetek

·       Garść kolendry

·       Szczypiorek

Sposób przygotowania

1. Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.

2. Zamocz papier ryżowy w letniej wodzie i od razu osusz za pomocą ręcznika papierowego. Na papierze wyłóż warzywa, makaron, krewetkę i zawiń.

3. Następnie zawiń sajgonkę w jeszcze jeden papier ryżowy. Powtórz to samo z następnymi sajgonkami.

4. Smaż sajgonki na rozgrzanym oleju, z obu stron do złotego koloru. Przełóż na papier, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

5. Sajgonki pokrój na 3 kawałki i wyłóż na talerz. Udekoruj kolendrą i szczypiorkiem. Zetrzyj skórę z limonki. Podawaj z sosem do sajgonek.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI