Sajgonki z mięsem i makaronem ryżowym

Sajgonki to idealne rozwiązanie dla fanów orientalnych smaków, które sprawdzi się nie tylko jako przekąska, ale również zachwyci Twoich znajomych podczas wieczornego spotkania!

Liczba porcji:

3

Czas: 45 min.

Poziom:

Poziom:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż cebulę, czosnek, marchew, imbir i chili. Gdy cebula nabierze lekko złotego koloru, dodaj mięso. Usmażony farsz przełóż do dużej miski i pozostaw do wystygnięcia (miska musi być duża, ponieważ później posłuży do wymieszania całego farszu).
  2. Grzyby Mun przygotuj wg wskazań na opakowaniu, odsącz je i dodaj do farszu.
  3. Makaron przygotuj według wskazań na opakowaniu. Następnie przetnij go kilkukrotnie nożem i dodaj do farszu.
  4. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w misce, dodaj 2 jajka oraz kolendrę. Dopraw do smaku przyprawą chińską oraz skórką z limonki.
  5. Papier ryżowy połóż na desce i delikatnie zwilż płatek ciepłą wodą. Łyżkę farszu połóż na wilgotnym papierze i zwiń jak krokieta. Zobacz film >
  6. Smaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor. Podawaj z ulubionym sosem.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Makaron Chow Mein po azjatycku

Tofu czosnkowo-miodowe z warzywami

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI