Sajgonki z kurczakiem i makaronem ryżowym

Pamiętajcie, że kuchnia chińska nie jest trudna. Na dowód tego mamy dla Was przepis od jakjalubiejeść na domowe sajgonki, które z łatwością przyrządźcie w niecałą godzinę. Farsz z dodatkiem naszych grzybów mun i makaronem vermicelli przeniesie Twoje kubki smakowe do najodleglejszych zakątków Chin.  Zobaczcie, jak poradziła sobie z tym przepisem jakjalubiejesc – Kliknij tutaj

 

 

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 50 min.

Poziom trudności:
średni

Ostrość:
łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. 1/3 opakowania grzybów mun namocz we wrzątku.
  2. Makaron przygotuj zgodnie z informacją na opakowaniu.
  3. Na oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj czosnek i wymieszaj.
  4. Kolejno dodawaj mięso i duś do odparowania płynu. Dodaj pokrojoną w słupki marchewkę (można ewentualnie zetrzeć), dwa rodzaje sosów, namoczone grzyby i wymieszaj. Całość duś kilka minut.
  5. Przestudzony farsz przełóż do miski, dodaj posiekany makaron Vermicelli, surowe jajko, posiekany szczypior, natkę pietruszki i wymieszaj.
  6. W większej misce lub garnku namocz płaty papieru ryżowego. Na papier ryżowy Nałóż na niego porcję farszu i zwijaj.
  7. Sajgonki smażymy na głębokim tłuszczu. Odsączamy na papierowym ręczniku. Smacznego 
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI