Wegetariańskie sajgonki z tofu i grzybami mun

Wypróbuj kolejny, wyjątkowy przepis od niezawodnych Praktykulinarnych! Dzięki przygotowaniu smakowitego farszu z aromatycznych grzybów mun, sprężystego makaronu i tofu, danie posiada bogaty smak oraz unikalną strukturę. Do dzieła!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.4 / 5. Ilość głosów: 7

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 15 min.

Ostrość:

Składniki

Przepis na 20 sztuk:

Do podania:

TIP: Zamiast imbiru możesz użyć 1 łyżeczki pasty z imbiru.

Sposób przygotowania

  1. Makaron oraz grzyby przygotuj według przepisu na opakowaniu, a następnie potnij je nożyczkami na mniejsze kawałki.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż włoszczyznę. Smaż przez 4-5 minut, a następnie dodaj grzyby, tofu, imbir, makaron i sos sojowy. Duś razem przez 2-3 minuty.
  3. W miseczce wymieszaj wodę z mąką ziemniaczaną i wlej ją na patelnię. Dokładnie wymieszaj całość, zdejmij z palnika i wystudź. Następnie dodaj szczypiorek i ponownie wymieszaj całość.
  4. Arkusz papieru ryżowego zanurz w letniej wodzie, aby stał się elastyczny i ułóż go na blacie. Na środku, kilka cm od dołu arkusza połóż łyżkę farszu. Zawijaj jak gołąbki.
  5. Na patelni rozgrzej część oleju i smaż sajgonki na złoty kolor, obracając w trakcie. Uzupełniaj olej podczas smażenia. Gotowe sajgonki przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
  6. Podawaj z sosem sojowym grzybowym i sosem chili.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI