Makaron z tofu i sosem z grzybów shiitake

Anita Daraż-Barniak przygotowała dla Was coś wyjątkowego – makaron z warzywami i tofu otulony w esencjonalny sos z grzybów shiitake! Dzięki chrupiącej marchewce oraz papryce danie nabiera doskonałego smaku i struktury. Smacznego!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min.

Ostrość:

Składniki

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Do miski włóż tofu i zalej octem oraz 2 łyżkami sosu sojowego. Wymieszaj. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju kokosowego i podsmaż tofu na złoty kolor.
  3. W woku rozgrzej pozostały olej i podsmaż cebulę, imbir, czosnek oraz marchewkę. Dodaj sos z grzybów shiitake, paprykę oraz 3 łyżki sosu sojowego. Smaż przez 3-4 minuty, a następnie dodaj tofu i makaron. Dopraw solą i pieprzem w razie potrzeby.
  4. Danie podawaj posypane sezamem, szczypiorkiem i natką pietruszki.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Chow Mein 250g House of Asia

Makaron Chow Mein 250 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos z grzybów Shiitake 50g House of Asia

Sos z grzybów Shiitake 50 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI