Makaron chow mein z tofu i grzybami shiitake

Pożywny makaron chow mein to idealny wybór dla miłośników szybkich i sycących dań. Z dodatkiem tofu i grzybków shiitake potrawa nabierze niepowtarzalnego charakteru.

Liczba porcji:

1

Czas: 20 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 3 łyżki oleju
  • 100 g pokrojonego w kostkę tofu
  • 1 łyżeczka posiekanego świeżego imbiru
  • 1/2 posiekanego ząbka czosnku
  • 1/2 (ok. 30 g) pokrojonej w słupki marchewki
  • 1/2 pokrojonej w piórka czerwonej cebuli czerwonej
  • 1,5 łyżki sosu z grzybów shiitake
  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
  • prażony biały sezam
  • pokrojony w 1 cm kawałki szczypior

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją
na opakowaniu.
2. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, wrzuć imbir
i czosnek, a następnie dodaj zamarynowane w jednej łyżce
sosu sojowego tofu. Smaż ok. 2-3 minuty, aż się zrumieni.
3. Dodaj marchew i cebulę. Duś do czasu kiedy warzywa zmiękną, ale pozostaną
chrupkie. Dodaj łyżeczkę sosu sojowego i półtorej łyżki sosu z grzybów shiitake.
4. Wymieszaj wszystkie składniki. Podawaj posypane prażonym sezamem
Podawaj posypane prażonym sezamem i dymką.

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI