Makaron stir-fry Snow Fungus

Danie smażone stir fry to sposób przygotowywania posiłków charakterystyczny dla kuchni azjatyckiej. Krótkie smażenie połączone z ciągłym mieszaniem pozwala na zachowanie smaku poszczególnych składników. Wie o tym także Edyta Dyduch, która zaproponowała swoja wersję stir fry, z dodatkiem aromatycznych grzybów. Uwaga – to danie uzależnia!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 45 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Jackfruita przelej na sitko i opłucz dokładnie wodą. Następnie pokrój go w kostkę. Dodaj pasty z imbiru, czosnku i chili, sos Hoisin oraz odrobinę soli.
  2. Grzyby mun i snow fungus zalej gorącą wodą.
  3. W woku rozgrzej olej sezamowy. Dodaj jackfruita, cebulkę oraz marchewki. Podsmażaj do miękkości warzyw.
  4. Dodaj pastę kantońską, sok z limonki, odsączone grzyby, liście kaffiru, sos sojowy oraz makaron. Całość podsmaż jeszcze przez chwilę. Na samym końcu dodaj awokado.
  5. Danie podawaj posypane świeżą kolendrą, papryczką chili, cebulką dymką, tajska bazylią oraz orzechami.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron świeży Udon 200g House of Asia

Makaron Udon świeży 200 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sok z limonki 250ml House of Asia

Sok z limonki 250 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Pasta z chili 120g House of Asia

Pasta z chili 120 g

Nowość
Bestseller
Pasta z imbiru 120g House of Asia

Pasta z imbiru 120 g

Nowość
Bestseller
Grzyby Mun krojone 30g House of Asia

Grzyby Mun krojone 30 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI