Kuchnia tajska

Spring rolls z łososiem i makaronem vermicelli

Spring rolls z łososiem i makaronem vermicelli

Soczysty łosoś, świeże warzywa, sycący makaron vermicelli podany w papierze ryżowym to posiłek idealny na lunchbox. Kawałki spring rolls maczane w aromatycznym sosie sojowym i soku z limonki smakuje genialnie. Spring rolls to znacznie lżejsza wersja sajgonek bez smażenia, a więc jest znacznie lżejsza a jednocześnie bardzo sycąca.

Liczba porcji:

1

Czas: 15 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

  • 1 opakowanie papieru ryżowego
  • 1 opakowanie makaronu vermicelli
  • 100 g wędzonego łososia
  • 1 papryka czerwona, pokrojona w cienkie słupki
  • 1 mango, pokrojone w cienkie słupki
  • 50g kapusty czerwonej poszatkowanej
  • 1 sałata masłowa
  • 50 g kiełków

Sos:

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Papier ryżowy, rozłóż na talerzu, zwilż wodą, ułóż sałatę, trochę papryki , paski mango, kapustę, makaron, łososia i kiełki.
  3. Zwiń w rulonik, szczelnie zamknięty na brzegach.

Sos:

  1. Wymieszaj wszystkie składniki sosu i zajadaj ze smakiem ☺

 

Wróć do poprzedniej strony