Wegetariańskie spring rolls z pulpą mango

Czy próbowaliście kiedy azjatyckich spring rolls z marchewką i pulpą mango? To świetne połączenie, które na pewno Was orzeźwi. Dodatkowo drobiny pikanterii temu daniu nadaje papryczka chili, która idealnie komponuje się z resztą składników. Sprawdźcie sami!

Liczba porcji:

3

Czas: 30 min.

Poziom:

Poziom:

Składniki

Sos orzechowy:

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj według wskazań na opakowaniu.
  2. W misce wymieszaj marchewkę, ogórka, fasolkę, sałatę, papryczkę chili oraz dymkę. Dodaj pulpę mango i dopraw do smaku przyprawą do kuchni chińskiej.
  3. Papier ryżowy delikatnie namocz wodą i połóż na desce. Posmaruj go delikatnie sosem sriracha, a następnie na środku ułóż warzywa i odrobinę makaronu. Całość zwiń w zwartą rolkę.
  4. Rolki przetnij na pół i podawaj z sosem słodkim chili, sosem sojowym lub innym, wybranym według własnych preferencji.

Sos:

  1. Posiekaj drobno czosnek i imbir.
  2. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

Podawaj spring rollsy z przygotowanym sosem orzechowym, sosem słodkim chili.

...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Tofu czosnkowo-miodowe z warzywami

Makaron Chow Mein po azjatycku

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI