Spring rolls z mango i arbuzem

Idealne na upały, szybkie w przygotowaniu a przede wszystkim smaczne! O czym mowa? Tajskie spring rollsy z mango i arbuzem to świetna przekąska na lato.

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Spring Rolls:

  • 1 opakowanie papieru ryżowego
  • 200 g arbuza pociętego w cienkie paseczki
  • 200 g dojrzałego mango pociętego w cienkie paseczki
  • świeża mięta 

Sos:

  • ¼ szklanki sosu winegret
  • 2/3 szklanki wody
  • ¼ szklanki cukru kokosowego lub brązowego
  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
  • ½ łyżki siekanego czosnku
  • 1 łyżka posiekanych orzechów ziemnych
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

 

Sposób przygotowania

Spring Rolls:

  1. Papier ryżowy, rozłóż na talerzu, zwilż wodą, ułóż przygotowane wcześniej owoce i mięte.
  2. Zwiń w rulonik, szczelnie zamknięty na brzegach.

Sos:

  1. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki sosu i przelej do sosjerki.
  2. Dopraw sos świeżą miętą.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI