Błyskawiczna zupa Miso w słoiku
Przygotuj się do aromatycznej podróży do Japonii, gdzie smakowa i odżywcza zupa miso spotyka się z delikatnością i świeżością makaronu ramen. Ta błyskawiczna zupa to doskonałe rozwiązanie dla zabieganych, gdy chcesz cieszyć się autentycznymi smakami w zaledwie 5 minut. Przygotuj słoik, włóż do niego składniki, zalej wrzątkiem i gotowe. A to wszystko nie ruszając się z domu!
Liczba porcji: 1
Czas: 5 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1/4 opakowania Makaronu świeżego Ramen House of Asia
- 1/2 arkusza Liści Nori alg morskich House of Asia pokrojone na małe kawałki
- 1 łyżeczka Białego sezamu House of Asia
- 1 łyżeczka Wodorostów Wakame House of Asia
- 1 saszetka Pasty Miso House of Asia
- 1 łyżeczka Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 50 g tofu drobno pokrojonego
- 1 łyżka dymki pokrojonej w 3 cm słupki
- 300 ml gorącej wody
Sposób przygotowania
1. Do słoika przełóż wszystkie składniki w podanej kolejności: makaron, wodorosty wakame, tofu, liście nori, sezam, dymkę, sos sojowy oraz pastę miso. Na koniec zalej składniki gorącą wodą. Zakręć słoik i delikatnie wymieszaj.
2. Zabierz ze sobą do pracy i jedz prosto ze słoika.