Zupa miso z krewetkami i tofu

Zupa miso to tradycyjna japońska zupa samurajów! Głównym składnikiem dania jest pasta miso, która stanowi rodzaj bulionu. Danie to idealnie sprawdzi się o każdej porze dnia i jest bardzo szybkie do przygotowania.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 3.9 / 5. Ilość głosów: 7

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 10 minut

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 1 łyżka pasty miso
  • 1 łyżeczka wodorostów wakame
  • 100g pokrojonego w kostki tofu
  • 4 szt. krewetek
  • 4 liście kapusty bok choy
  • garść szczypiorku
  • 2 szklanki wody

Sposób przygotowania

  1. Rozpuść pastę miso we wrzątku i dobrze wymieszaj.
  2. Następnie dodaj tofu, wodorosty wakame, rozmrożone krewetki i gotuj przez 5 minut na wolnym ogniu.
  3. Na patelni rozgrzej olej roślinny i połóż połówki kapusty wewnętrzną stroną do dołu. Smaż przez 3-4 minuty na dość dużym ogniu po czym odwróć i smaż kolejne 2 minuty.
  4. Na koniec do zupy dodaj kapustę bok choy i szczypiorek do dekoracji.

Gotowe!

 

 

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Wodorosty Wakame 30g House of Asia

Wodorosty Wakame 30g

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI