Orzechowy udon z kurczakiem Delicious Place

Mięciutkie i sprężyste makaronowe noodle to prawdziwie uzależniające danie. Spróbuj go w domu, a będziesz go robić w kółko. Nasz gotowy makaron udon tylko przyspieszy sprawę i całe danie wykonasz w 15 min. Za przepis dziękujemy Deliciousplace.pl

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 112

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Sos satay połącz z wodą, octem ryżowym, startym drobno czosnkiem i imbirem.
  2. Paprykę pokrój w paski, z groszku odetnij końcówki i pokrój go na mniejsze kawałki, szalotkę posiekaj w piórka.
  3. Makaron wrzuć do wrzątku i gotuj 1-2 minuty. Odcedź.
  4. Na rozgrzany olej wrzuć mięso i smaż minutę. Dodaj groszek, paprykę i szalotkę, posól. Po 2-3 minutach smażenia wlej wcześniej przygotowany sos i podgrzej chwilę. Dorzuć makaron i obtocz w sosie.
  5. Wyłóż danie na talerze, skrop odrobiną oleju sezamowego i posyp dymką.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron świeży Udon 200g House of Asia

Makaron Udon świeży 200 g

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI