Zupa Kimchi Jjigae

Rozgrzewająca, kwaśno – ostra zupa z kimichi to idealna pozycja do zimowego menu. Jeśli uwielbiasz kimchi i zawsze masz je w domu niczym prawdziwy Koreańczyk, całe danie przygotujesz w zaledwie 25 minut.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 67

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 25 min

Ostrość:
ostre

Składniki

2-3 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia

1 saszetka Pasty Kimchi lub 50 g Sosu Kimchi House of Asia

2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

2 łyżki Pasty Gochujang z papryczek chili Sempio

2 szklanki pokrojonego w kostkę kimchi

1 szklanka soku z kimchi

16 obranych krewetek

1,5 l bulionu drobiowego lub warzywnego

50 g marchewki pokrojonej w cienkie zapałki

50 g białej rzepy pokrojonej w cienkie zapałki

1 cebula pokrojona w kostkę

Olej do smażenia

1 pęczek zielonej dymki drobno pokrojonej

Sposób przygotowania

1. W dużym garnku rozgrzej olej, dodaj cebulę, pastę z czosnku, imbiru i chili, rzepę, marchewkę, smaż na średnim ogniu 3 minuty cały czas mieszając.

2. Następnie dodaj kimchi, pastę gochujang oraz pastę lub sos kimchi, duś całość przez 2-3 minuty, wlej sok z kimchi oraz bulion, doprowadź do wrzenia, potem zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut.

3.Krewetki smaż na oleju, po minucie z każdej strony.

4.Do misek nałóż krewetki, wlej zupę, pod koniec dodaj dymkę i dopraw sosem sojowym.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Sos Kimchi 150 ml House of Asia

Sos Kimchi 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Kimchi pikantna 50g House of Asia

Pasta Kimchi pikantna 50g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI