Krewetki w słodkim sosie z chili i limonką

Krewetki tygrysie zamarynowane w słodkim sosie chili i doprawione sokiem z limonki nabierają wyrazistego smaku i charakteru. Przepis ten świetnie sprawdzi się zarówno z patelni w domu jak również na grillu ze znajomymi.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 5 min + 30 min w lodówce

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

  • 3 łyżki sosu słodkie chili
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekanego
  • 2 łyżki kolendry drobno posiekanej i kilka gałązek do dekoracji
  • 500 g krewetek tygrysich, obranych i  oczyszczonych

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty w misce.
  2. Dodaj krewetki i dokładnie wymieszaj je w marynacie. Włóż do lodówki na min 30 minut.
  3. Po tym czasie, smaż krewetki na patelni grillowej lub grilluj aż mięso będzie miękkie.

Podawaj udekorowane kolendrą.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sok z limonki 250ml House of Asia

Sok z limonki 250ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI