Krewetki w słodkim sosie z chili i limonką

Krewetki w słodkim sosie z chilli i limonką House of Asia

Krewetki tygrysie zamarynowane w słodkim sosie chili i doprawione sokiem z limonki nabierają wyrazistego smaku i charakteru. Przepis ten świetnie sprawdzi się zarówno z patelni w domu jak również na grillu ze znajomymi.

Liczba porcji:

2

Czas: 5 min + 30 min w lodówce

Poziom:

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

  • 3 łyżki sosu słodkie chili
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekanego
  • 2 łyżki kolendry drobno posiekanej i kilka gałązek do dekoracji
  • 500 g krewetek tygrysich, obranych i  oczyszczonych

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty w misce.
  2. Dodaj krewetki i dokładnie wymieszaj je w marynacie. Włóż do lodówki na min 30 minut.
  3. Po tym czasie, smaż krewetki na patelni grillowej lub grilluj aż mięso będzie miękkie.

Podawaj udekorowane kolendrą.

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI