Krewetki w słodkim sosie z chili i limonką

Krewetki w słodkim sosie z chilli i limonką House of Asia

Krewetki tygrysie zamarynowane w słodkim sosie chili i doprawione sokiem z limonki nabierają wyrazistego smaku i charakteru. Przepis ten świetnie sprawdzi się zarówno z patelni w domu jak również na grillu ze znajomymi.

Liczba porcji:

2

Czas: 5 min + 30 min w lodówce

Poziom:

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

  • 3 łyżki sosu słodkie chili
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekanego
  • 2 łyżki kolendry drobno posiekanej i kilka gałązek do dekoracji
  • 500 g krewetek tygrysich, obranych i  oczyszczonych

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty w misce.
  2. Dodaj krewetki i dokładnie wymieszaj je w marynacie. Włóż do lodówki na min 30 minut.
  3. Po tym czasie, smaż krewetki na patelni grillowej lub grilluj aż mięso będzie miękkie.

Podawaj udekorowane kolendrą.

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI