Krewetki w słodkim sosie z chili i limonką
Krewetki tygrysie zamarynowane w słodkim sosie chili i doprawione sokiem z limonki nabierają wyrazistego smaku i charakteru. Przepis ten świetnie sprawdzi się zarówno z patelni w domu jak również na grillu ze znajomymi.
Liczba porcji: 2
Czas: 5 min + 30 min w lodówce
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 3 łyżki sosu słodkie chili
- 3 łyżki soku z limonki
- 3 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku drobno posiekanego
- 2 łyżki kolendry drobno posiekanej i kilka gałązek do dekoracji
- 500 g krewetek tygrysich, obranych i oczyszczonych
Sposób przygotowania
- Wymieszaj wszystkie składniki marynaty w misce.
- Dodaj krewetki i dokładnie wymieszaj je w marynacie. Włóż do lodówki na min 30 minut.
- Po tym czasie, smaż krewetki na patelni grillowej lub grilluj aż mięso będzie miękkie.
Podawaj udekorowane kolendrą.