Krewetki w słodkim sosie z chili i limonką

Krewetki tygrysie zamarynowane w słodkim sosie chili i doprawione sokiem z limonki nabierają wyrazistego smaku i charakteru. Przepis ten świetnie sprawdzi się zarówno z patelni w domu jak również na grillu ze znajomymi.

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 5 min + 30 min w lodówce

Poziom trudności:

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

  • 3 łyżki sosu słodkie chili
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekanego
  • 2 łyżki kolendry drobno posiekanej i kilka gałązek do dekoracji
  • 500 g krewetek tygrysich, obranych i  oczyszczonych

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty w misce.
  2. Dodaj krewetki i dokładnie wymieszaj je w marynacie. Włóż do lodówki na min 30 minut.
  3. Po tym czasie, smaż krewetki na patelni grillowej lub grilluj aż mięso będzie miękkie.

Podawaj udekorowane kolendrą.

...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI