Krewetki w czerwonym curry

Każdy, kto spróbował chociaż raz tego przepisu będzie sięgał po niego częściej. Danie to jest jednym z popularnych potraw kuchni tajskiej.  Głównym składnikiem przepisu jest czerwone curry o średni stopiniu ostrości, które dodaje daniom przyjemnie pikantnego smaku. Przygotowanie tego pysznego dania zajmie Wam zaledwie 15 minut.

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 minut

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej olej, dodaj pastę curry i smaż do uwolnienia się aromatu.
  2. Dodaj krewetki, wymieszaj z pastą i dopraw sosem rybnym oraz cukrem kokosowym.
  3. Smaż przez 3 minuty.
  4. Wlej mleczko i zagotuj.
  5. Dodaj ananasa, sok z limonki, liście kaffiru oraz kolendrę, wymieszaj i całość gotuj przez 3 minuty.
  6. Krewetki podaj z ryżem jaśminowym.
  7. Do smaku możesz całość posypać kolendrą.
...

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI