Grillowany stek z antrykotu w marynacie galbi i warzywami w sosie sojowym

Grill nie może obejść się bez porządnego kawałka mięsa. Dlatego mamy dla Was przepis na steka w unikalnej, koreańskiej marynacie galbi, która charakteryzuje się słodko-pikantnym smakiem. Gotowy przysmak podaj z zarumienionymi warzywami marynowanymi w sosie sojowym.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 25 min.

Ostrość:
lekko ostre

Składniki

Marynata do warzyw:

  • 2 łyżki Sosu jasnego sojowego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

  1. Mięso przełóż do miski, dodaj marynatę galbi BBQ i odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. 
  2. Wymieszaj ze sobą składniki marynaty i skrop nią warzywa.
  3. Mięso razem z warzywami grilluj na rumiany kolor.
  4. Gotową wołowinę pokrój w paski, podawaj z grillowanymi warzywami i słodko-pikantnym sosem barbecue, na koniec posyp kolendrą,
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI