Grillowany zielony jackfruit w sosie Teryiaki

Jackfruit to odkrycie kuchni wegańskiej. Jego niedojrzałe owoce mają smak i konsystencje podobną do mięsa, dlatego mogą być jego świetnym zamiennikiem. Jeśli unikasz mięsa w swojej diecie to koniecznie spróbuj przepisu szaszłyki z jackfruitem, tofu i cebulką z dodatkiem aromatycznego sosu Teriyaki. Smacznego!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min.

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

  • 4 łyżki sosu Teriyaki
  • 565 g zielonego jackfruita pokrojonego w kostkę
  • 250 g tofu pokrojonego w kostkę
  • 1 duża cebula pokrojona w grubą kostkę 
  • Patyczki do szaszłyków

Sposób przygotowania

  1. Jackfruita przełóż na sitko i opłucz pod bieżącą wodą. Następnie osusz i pokrój.
  2. Tofu osusz i pokrój w kostkę 1 cm na 3 cm. Cebule pokrój.
  3. Przygotowane składniki nadziej na patyczki do szaszłyków w następującej kolejności: cebula, tofu, jackfruit, i ponownie cebula tofu, jackfruit .
  4. Za pomocą pędzelka posmaruj przygotowane szaszłyki sosem Teriyaki. Grilluj na rumiany kolor, co jakiś czas powtarzając smarowanie sosem.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI