Wege burger z zielonym jackfruitem i sosem teriyaki

Jackfruit to tropikalny owoc, który dzięki swojej włóknistej strukturze oraz absorbcji smaku i aromatu z dodanych do niego przypraw i sosów z powodzeniem stanowi substytut mięsa. Wypróbuj przepis na wege burgera i zaskocz wszystkich mięsożerców!

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min.

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

Sos:

Sposób przygotowania

  1. Jackfruita wyłóż na sitko i dobrze odsącz, a następnie odkrój zdrewniałe końcówki i za pomocą widelca poszarp owoc na kawałki przypominające włókna.
  2. Na patelni rozgrzej olej i usmaż na nim jackfruita na złoty kolor, a następnie dodaj sos teriyaki i smaż około 5 minut tak, aby nadmiar sosu został wchłonięty przez owoc.
  3. Na patelni rozgrzej masło i przesmaż na nim przekrojone na pół bułki. W międzyczasie, w małej misce dokładnie wymieszaj wszystkie składniki sosu.
  4. Złóż burgera w następującej kolejności: posmaruj bułkę sosem, nałóż surówkę colesław, smażonego jackfruita, a na koniec ułóż warzywa i przykryj drugą częścią bułki.  
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI