Warzywa z woka w sosie teriyaki z zielonym jackfruit

Szukasz przepisu na odświeżające danie z jacfruitem? Trafiłaś/łeś idealnie. Warzywa z woka w sosie teriyaki z jackfruitem to niezwykle aromatyczne danie. Dzięki odpowiednio dobranym proporcjom warzyw i sosu — potrawa zachwyca smakiem. Nasz mistrz kuchni — Jarek — ręczy, że zasmakuje ona wszystkim niedowiarkom! Zaskocz swoich bliskich i przygotuj ją w domu. Zwłaszcza że jej przygotowanie jest banalnie proste.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.2 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 15 min.

Ostrość:

Składniki

  • 10 łyżek sosu teriyaki
  • 1 mała puszka pędów bambusa
  • 1 małą puszka zielonego jackfruit
  • 1 cebula pokrojona w pióra
  • 2 ząbki czosnku pokrojone w plastry
  • 4 plasterki imbiru
  • 1 papryka pokrojona w paski
  • 1 mała cukinia pokrojona w słupki
  • 1 kapusta pak-choy pokrojona w kawałki
  • 1 mała papryczka chilli drobno pokrojona
  • 1 mała limonka
  • Świeża kolendra pokrojona

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej wok, wlej oliwę i w kilku szybkich ruchach przygotuj danie. Na początek wrzuć cebulę, czosnek i imbir — smaż kilka sekund, następnie dodaj jackfruita i warzywa. Smaż przez 2 min, aż warzywa się podsmażą.
  2. Dodaj sos teriyaki i pędy bambusa.
  3. Pod koniec smażenia dodaj kapustę pak-choy. Dopraw do smaku.
  4. Warzywa podawaj ze świeżą kolendrą i cząstką limonki.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150ml

Nowość
Bestseller
Pędy bambusa paseczki 225g House of Asia

Pędy bambusa paseczki 225g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI